View Single Post
Eski 03-11-2015, 10:05   #7
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elve Mesajı Göster
ölçüler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yağ
1 paket k-t
1 kşık sirke
aldığı kadar un
içi için-500 gr kavurma ve ya kıyma kavrulmuş
1 su bardapı un
1.5 su bardağı yağ tere yağı sıvı yağ karışık
tuz
yapılışı
malzeme ile hamur yapılır (yumuşak bir hamur olacak)
dinlenir.
içi için yağla un kavrulur
hamur dan üç beze alınır ikisi birleştirilir tepsi büyüklüğünde açılır,
yağlanmış tepsiye yayılır üzerine kavrulmuş un yayılır
ununun üzerine kavurma yayılır.
ayrılan beze açılır üzerine yayılır kare kesilir üzerine yağ, yoğurt su karışımı sürülür fırında nar gibi pişer. yumuşak olması istenirse üzerine su serpilir kapatılır afiyet olsun.
Sayın elve, klavyenin azlzliği olmuş galiba, listede "1 paket k-t" olarak çıkan malzemeyi kabartma tozu olarak mı anlayalım?

Bir de kıymayı mı yoksa kavrulmuş unu mu iç olarak koyuyorsunuz, bilmeyenler için detay rica edelim

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön