View Single Post
Eski 30-10-2015, 14:44   #2229
son osmanlı 60
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-08-2015
Wink İyi Araştır mamanızın kurbanı olmuşsunuz..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus Mesajı Göster
Dikkat edilirse sorularınıza cevap veren yok.çünkü ceviz üreticisinin morali bozuk...
Büyük harflerle yazıyorum...
Yeni ceviz ekme işine girecek arkadaşların 66. Sayfadaki 1955 numaralı mesajı tekrardan okumalarını tavsiye ediyorum.
Fazla söz söyleyip kendimi yormak istemem kardeşim. Ancak sorun kesinkez sizdedir. Neden der isen fidan diktikten sonra yaptıklarını anlatıyorsun. Ama fidan dikmeden önce bahçene neler yaptın acaba?. Mesela toprak tahlili, Rüzgar yönü ve ona göre dikim, fidanları diktiğin 5 m'2 lik alanı doğal gübreleme ve üzerini üst toprakla kapattıktan sonra üzerine fidanı dikme ve en önemlisi bana göre sırt dikim uygulama... Bunlardan kaçını yaptın kardeşim?.
Bak sana kendimden örnek. Benim köyden komşum Avusturyadan hademelikten emekli oldu ve emekli parasına köyümüzden arsa aldı ceviz dikti. Dikim yapmadan önce danışma hizmetinden yararlandı(G.O.P. Ünv.) ve daha sonra bahçesini düzenleyip dikime başladı. %20 daha fazla verim alınabildiği bir gerçek olan sırt dikim ve uç dal verimini uygulamadığı halde bu yıl 4 yaşında olan cevizlerinden ağaç başına ortalama 8 kg verim aldığını söyledi ve bu yıl bu parayla etrafını kapatıyor. 36 dönüme yaklaşık 1000 adet ağaç dile kolay.. seneye bu neredeyse ikiye katlayacaktır.
Ha bide bahçenizi boşa işgal ediyor demeyin ek ortasına fasulyeyi; hem zararlı ota fırsat vermez hemde heryıl ek ürün elde edersiniz. Sığırınızmı var e kardeşim ek ortasına yoncayı hem hayvancılık yap hem cevizine bak...
Yaaani kısaltmak istersek kardeşim bu işi iyice araştıran yapabilir. lakin gördüğüm kadarıyla sizde bu cevher henüz oluşamamış ama yinede sizin için yol yakın bence. Fidanlarınızın çeşitlerini değiştirin araştırıp hangi tür daha uygunsa onu aşılayın ve fidanlarınızın diplerini biraz yükseltin fazla su değdirtmeyin fidanlarınıza ve en önemlisi budamalarınızı ilk 4 yılda gelişime 5-6 . yıldan sonra da verim için uç dallara bırakırsanız ummadığınız kadar verim alabilirsiniz.
Önemli olan inanmak ve çaba göstermek. burada hevesli olan arkadaşlarında hevesini kırmayalım.
Selametle...

son osmanlı 60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön