View Single Post
Eski 29-10-2015, 20:54   #19
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Sevgihoca'm, unlu bitlerden bitkilerimi kaybetmeden kurtuldum. Roa natura iyi geldi. Hem de bitkilere müthiş kök yaptırıyor.

Kolyozu bugün içeri aldım. Çoktan beri kış hiç gelmeyecekmiş gibi hiç birini korumaya almamıştım. Bugün gözümü kararttım, sardunyalar, arap fulü, ful yasemin, bir gecelik gelinler, efe püskülü, kalanchoeler, sümbülteberler ve kısacası soğuğa dayanıksız olanları yerlerine yerleştirdim. Kimisi çatı arasına, kimisi merdiven boşluğuna, kimisi çatıdaki kiler odası ve balkona olmak üzere.

Teras ve balkonda sadece dona dayanıklılar kaldı, bir de hoya carnosa. Onu da unlu bitlerden iyice emin olunca içeri alırım. Ne de olsa anne hatırası. Şimdilik terasın camla kaplı kısmında.

Name:  h. carnosa.jpg
Views: 983
Size:  35.7 KB

Terasın sadece bir köşesi. Bitkiler gidince temizlemek kolaylaştı.

Name:  toplu.jpg
Views: 775
Size:  25.3 KB

Menekşelerde cümbüş var. Her gün yeni bir renk, farklı bir tür açmaya başlıyor. Adlarını bilemediğim için yazamıyorum.

Açmasa da olur dedirten menekşem.

Name:  yaprağı güzel menekşe.jpg
Views: 996
Size:  28.6 KB

Minyatürüm.

Name:  minyatür m..jpg
Views: 1000
Size:  31.3 KB

Bordo ama fotoğrafa kırmızı yansımış.

Name:  menekşe2.jpg
Views: 945
Size:  26.7 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön