Bu sene başım dertten kurtulamadı. Hiç bilmediğim hastalık ve zararlılarla karşılaştım maalesef. Bir minyatür gül aldım yaprak biti ve paslanma gibi sorunlarla karşılaştım ilk defa. Bütün balkonda ki bitkilerime musallat oldular. Pas hastalığına yakalanan gülüm sayesinde yıldızlarım, sarmaşığım hatta kadife çiçeğim bile zarar gördü. Ve hala devam ediyor nasıl bir şeyse hala araştırıyorum. Neyse ki minyatür gülüm toparlandı çok şükür.

Diğer bitkilerin hali içler acısı.
Kırmızı örümcek, kabuklu bit ve yapışkan bir sıvı ne olduğunu bilmediğim bir şey asterleri mi cozmos çiçeğimi ve zinniaları mı mahvetti. Üstelik tohumdan büyüttüğüm için hepsinin yeri ayrıydı benim için çok üzüldüm.
Unlu bit zaten eskiden tanışmışlığımız vardı. Kimyasal ilaçlar denedim tabii ki önce ev yapımı denedikten sonra. Bende unutkanlık olduğu için düzenli ilaçlama yapamadım maalesef ama bu bana çok acıya mal oldu.
Bu sene balkonumda pek çok cins bit, mantar, kırmızı örümcek ve hala ne olduğunu anlamadığım canlılar hep beraber hucum ettiler.
Buda anlamadıklarımdan..
Bitkiyi tazikli çeşme suyu ile yıkadım temizlemek ne mümkün? Yapraklar bu halde lekeler içinde bende yolup yolup çöpe attım.
Biraz temizledim.. Bugün eczaneden oksijenli su aldım. Bir miktar çeşme suyuna karıştırıp fıs fıs yapacağım 1 hafta arayla, inşallah biter bu hastalık.