View Single Post
Eski 28-10-2015, 20:14   #30
sumeyra47
Ağaç Dostu

sumeyra47's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Sn sumeyra47, sedum dendroideum bende de var ve sizinki kadar olmasa da şu an yaprak dökmekle meşgul. Çelik halindeyken kışın 5-10 cm boyundaydı ve kış sonu ilkbahar döneminde hızlı büyüme sağladı, sonbahara kadar enine-boyuna gelişti. Google görsellerden baktım da bu bitkinin genel görüntüsü alttan yapraksız anladığın kadarıyla, bazıları bonsai gibi ağaç formunda. Benimki de aranjman saksıda, anlaşılan bizim S. dendroideumlar aşağı alanı boş bırakıp arkadaşlarına gölge yapacak..
Sevgiler, Saygılar...
Sevgili Mücevher Çalısı, sayfama hoş geldiniz..��

Sedum dendroideum ilk ektiğim aylarda çok güzel gelişti. Geçen sene dondurucu soğuklara rağmen direndi. Dona dayanıklı olması beni sevindirdi ama sonra yapraklarını sarartıp dökmeye başladı. Demek ki donlara göründüğü gibi dayanaklı değilmiş. Bu yaz biraz toparlandı derken kırmızı örümcekler musallat oldu başa çıkamayınca yaprakları koparıp çöpe atmak mecburiyetinde kaldım. Sizin dediğiniz gibi galiba uç dallarından yapraklar çıkarmaya başladı. Aşağı tarafı yapraksız kaldı. Bir ara toprağa yakın yerden budamak istedim ama kıyamadım. Bonsai formunda büyümesi için hafif budama yapsam mı diye düşünüyorum.

sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön