Elmaları da hallettik hafta sonu. Beş kasa elma oldu, irili, ufaklı, delikli, sağlam, ezik vs. Biraz daha kaldı ağaçta olmayı bekleyen. Sağlam olanları evin içine delikli kasalara aktararak beklemeye aldık. Bir kasasını eşe dosta dağıtırız. Kalanlardan iyice küçük olgunlaşmamış olanlar ile ezikli vs. olanları elma sirkesi yapması için bir abimize verdim, birazını da kendim yapmayı düşünüyorum forumu araştırarak.
Elma bulduğum sürece sabahları kahvaltı olarak sadece bir elma yerim, üşenmezsemde bir su bardağının içine beşte bir elma sirkesi, kalanını da su tamamlayıp içerim. Öğleye kadar yetiyor bana. Yaylada kaldığımız yaz aylarında aşağı işe giderken gevreklere dayanamazsam gevrek + çamur peynirle yapıyorum kahvaltıyı, ilginçtir o zaman öğleyi zor ediyorum. Demek ki yedikçe yiyor insan
Bu elma nasıl denk getirdiyse merdivenin alt basamağında sekip üst tarafın keskin yerine girmiş.
Bulduğum çam iğnelerini ortancaların diplerine doldurdum.
Çam iğneleri asidik ortam sağlıyor ve ortancalar bunu seviyordu biliyorsunuz. Ayrıca kışın köklerinin soğuktan korunmasına az da olsa katkısı olacaktır.
Kasımpatları toplu olarak.