Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul
Gerçekten çok güzel kıymetli bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim. Şuan elimde humik fulvik asit karışımı 1 litre sıvı var. Bunu ne oranda kullanmalıyım ve damlamayı kaldırdım karışım yapıp köklere belli ölçüdemi koysam yoksa süzgeçli sulamamı yapsam ya da yaprakdanmı uygulamalıyım karar veremedim. Şuan en tecrübeli sizi gördüm size sormak istedim.
|
Yukarıda damlamadan nasıl ve ne kadar verdiğimi yazmıştım ona göre bir karışım hazırlayabilirdiniz.
Ben yine de size bir ölçü vereyim.
Tedbirli olmakta yarar var. 10 litre suya bir çay bardağı katın bitkilerin köklerine dağıtın ayrıca bitkinin büyüklüğüne göre ayarlayın. Örneğin Hıyarlara biberlere bir su bardağı karışım verirken! domateslere patlıcanlara bitkinin büyüklüğüne göre 2-3 su bardağı karışım verebilirsiniz. bu ölçüleri özellikle az veriyorum ama siz bunu zamana yayarak yavaş yavaş artırarak verebilirsiniz.
Domatesin kök çapı 50-60 cm, Fasülyenin, biberin, Hıyarın, patlıcanın yaklaşık 15-25 cm yi bulur gövdelerine değmeyecek şekilde sulamanızı yapın.
Yapraktan vermenin pek faydası olmayacaktır.

Önce birer maşrapa normal boş sulama yapın 15-20 dakika sonra onun üzerine bu karışımı dökün sonra 5-10 dakika sonra tekrar birer maşrapa normal boş sulama yapın ki kök mesafesine yaptığınız karışım ulaşabilsin. ne tam derine insin ne de toprak yüzeyinde kalsın. bunlar yaklaşık ölçülerdir deneme yanılma metodu gibi, zaman içerisinde ölçüleri tam tutturursunuz.