Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur
SN. sinbas peki her bir üründen ne kadar kullanıyorsunuz oranları neler ?
|
Sayın @Resulgur;
Bahçemin Süs bitkileri dahil yaklaşık 60 m² si ekili, 50 m² si sebze. Asitik asitten iki çorba kaşığı, Sitrik Asitten bir çorba kaşığı, Hümik ve fulvik asitten (ikisi bir arada sıvı) bir su bardağı, Melastan 1-2 su bardağı. 15 günde bir veriyorum hemen hemen bir dolu bir boş sulama yapıyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul
Sayın Sinbas; çok güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık ama bu kadar maddeyi nereden temin ediyorsunuz ayrıca ne kadar fiyatları?
|
Sayın @dongyul;
Asitik asit, Sitrik asit, Hümik fulvik asitleri en yakın Zirai ilaç bayılerinden veya bulunduğunuz bölgede sıvı gübre imali yapan fabrikalardan, Melası ise Yine bulunduğunuz bölgede ki Pancardan Şeker üreten Şeker Fabrikalarından temin edebilirsiniz, Profesyonel anlamda büyük çapta çiftçilik ve seracılıkla uğraşan tanıdıklardan da bulabilirsiniz.
Asitleri alalı çok yıllar olduğu için fiyatları hakkında şu an hiç bilgim yok.
Melası Burdur Şeker fabrikası olarak TON/TL 415+KDV den çiftçilerimize ve sanayicilerimize satıyoruz. istediğimiz sadece çiftçi veya besici belgesi ve geniş ağızlı yukarıda resmini eklediğim varıl gibi bir kap olması yeterli.
Size Adapazarı Şeker Fabrikası yakın oradan melas temin edebilirsiniz.
Kullanılan miktarlar az olacağı için kimyevi veya organik diye satılan gübrelerden daha ucuza mal olacaktır.
Daha önceleri de çok yazdım 15 günde bir de bünyesinde demir, bor, mangan çinko, molibden vs barındıran iz elementleri karışımını da kullanıyorum.
Farklı zamanlarda ayrı ayrı olmak üzere Fosforik asit ve kalsiyum. Kalsiyumu hem damlama ile hemde pompa ile yapraktan veriyorum.
Odun külünün Dinlendirilmiş suyunu da sulama suyuna zaman zaman 1 su bardağı olarak veriyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blnturkek
bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.
|
Teşekkür ederim Sayın @binturkek