View Single Post
Eski 26-10-2015, 07:10   #90
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Asitik asit;
dediğimiz bildiğiniz sirkenin içinde yaklaşık % 4 oranında bulunan asittir insanlar için faydalı olan bir şey korkmayın kullanın.

Toprağın ve suyun pH nın düzenlenmesinde, kök hastalıklarında ve kokusundan dolayı da bazı yer altı zararlıların kaçmasında faydalı olduğu söylenir. Hatta her sulama suyuna bir miktar katılmasında fayda olacaktır. Sıvı gübre imalatının ham maddelerinden birisidir.

Sitrik asit;
bildiğimiz limon tuzu, limon suyu tüm turşu ve reçel çeşitler de kullanıldığına göre sorun yok. Yine asitik asitte olduğu gibi suyun ve toprağın pH nı düzenler bitkilerin topraktan alamadığı minarellerin parçalanmasını bitkilerin alabileceği şekle soktuğu söylenir. Hatta her sulama suyuna bir miktar katılmasında fayda olacaktır. Sıvı gübre imalatının ham maddelerinden birisidir.

Hümik ve fülvik asiti (leonardit);
anlatmaya gerek yok son zamanlarda çok hızlı ve yaygın bir şekilde kullanılıyor çok iyi neticeler alınıyor. Sıvı gübre imalatının ham maddelerinden birisidir.

Melas;
Bünyesinde bir çok makro ve mikro elementleri barındıran Pancardan ve şeker kamışından şeker üretimi esnasında kalan yan üründür sıvı pekmeze benzer içerisinde % 46-50 oranında şeker barındırır.

*Maya yapımında(pak maya) (yediğimiz ekmeklerin, aldığınız hamur mayalarının ham maddesi gibi bir şey)
*Yapı kimyasallarında,
*Alkol üretiminde,
*Su arıtım tesislerinde,
*Hayvan yemi üretiminde, büyük ve küçük baş hayvanlara belirli oranlarda yemlerine karıştırmak suretiyle kullanılır
*Balık yemi üretiminde,
*Pres kömür üretiminde,
*Sera ve açık tarımda gübre olarak,
*Organik ve kimyasal gübre üretiminde.

Melası kullanırken her kullanımda (bir dolu bir boş sulama yapıyorum) içine mutlaka sitrik ve asitik asit katıyorum.

Aklıma gelenler ve bildiklerim şimdilik bu kadar. hatırlayamadığım ve bilmediğim yönleri var ise bilen arkadaşlar tamamlasınlar.

Saygılar.

Sayın Sinbas; çok güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık ama bu kadar maddeyi nereden temin ediyorsunuz ayrıca ne kadar fiyatları?

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön