View Single Post
Eski 25-10-2015, 20:09   #20
Starcin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-10-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 14
MeyveliTepe'nin blog'unda daha önce atladığım bir yoruma verdiği cevap aslında konuyu biraz özetlemiş:

"...Enzim genelde sebze, meyve artıklarıyla yapılıyor. Bu yüzden gübre oluşturacak şekilde tüm mineralleri ve yetiştirdiğimiz bitkilerin beklediği oranlarda içermiyor. Sebze meyve artıkları yerine yaşayan yapraklarla yapılsa tüm mineraller enzimde de bulunur.

Başka önemli bir fark, enzim anaerobik bir fermentasyon. Yani oksijen sevmeyen bakteriler hakim ve fermentasyonu gerçekleştiren lactobacillus grubu bakteriler sayesinde kısa sürede patojene dönüşmüyor. Fakat enzim bitkilerde kullanıldığında oksijenli ortamda bu bakterilerin de ömürleri çok kısa oluyor ve biyokütlelerinde mineral taşıyarak zaman içinde bunların bitki köklerine sunulması durumu oluşmuyor.

Bir diğer önemli farklılık ise enzimde çözünmüş oksijen bulunmazken İrfan çayında maksimum miktarda çözünmüş oksijen bulunuyor. İçinde çözünmüş mineral bulunan oksijenli su, kökleriyle oksijen almak zorunda olan bitkiler için ayrıca bir avantaj oluyor.
..."

Starcin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön