View Single Post
Eski 25-10-2015, 18:14   #1269
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili aleydi, " sardunyaları kağıda sarıp saklıyorlarmış" diye yazmışsınız, bahsettikleriniz çelik mi?

Buradaki başlıkta bitkilerin kışa hazırlanmaları ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.
Mesaj 149 - 154 - 155 - 157 ye bir göz atın.

Ben limonluğa kaldırdığım saksıları muhafaza için şöyle yapıyorum.

Taş zeminden saksıyı korumak için yere tahta koyuyorum veya iki tuğla arasına yerleştirdiğim 40-50 cm genişliğindeki tahtayı köprü gibi yapıp yerden 15-20 cm kadar yükseltiyor, baloncuklu naylonla kapladığım saksıları bu tahta köprü üzerine yerleştiriyorum.
Suyu çok çok az veriyor toprağı kuru tutmaya gayret ediyorum. Hava dona çekerse ıslak topraktaki bitki kökleri donuyor.
Soğanlı ve yumrulu bitkilerin bulunduğu saksılara hiç su vermiyorum.

Ne kadar özen göstersem de yine bazı kayıp ettiğim bitkilerim oluyor.
Arkadaşların çoğu bitkilerini budayıp öyle saksılarını ya gazete kâğıdına veya baloncuklu naylonla sarıyorlar.

Size yukarıda linkini verdiğin başlığa bir göz atın, faydalanacaksınız.

Esasında ilgili başlıkta çoğunuzu ilgilendirecek güzel mesajlar var, vakit buldukça bir göz gezdirin.
Evet gazete kağıdına köklü biçimde sarıp. Karton kutuda saklıyorlarmış , okuduğum bilgide. Ben bu yıl sardunyalar için bir kaç kök denemeyi düşünüyorum. Tabi istatiksel olarak, bir kaç kökten nasıl bir sonuç çıkar bilemiyorum. Deneme oranını arttırabilirsek. Herkes bir kaç kökü bu şekilde denerse. Daha gerçekci sonuçlar elde edebiliriz diye düşünüyorum.( Katılım yapacak arkadaşlar mesaj yazabilirler).

Verdiğiniz linklere göz gezireğim teşekkür ederim.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön