View Single Post
Eski 23-10-2015, 09:57   #91
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ bahcedenn uğrarsa bir bakıversin, veya ekip-diken arkadaş varsa bir el atsın;

http://www.agaclar.net/forum/1329598-post71.htm
http://www.agaclar.net/forum/1415966-post51.htm

Kahverengi çikolata biberleri görünce sayısı az olduğu için sevinmiştim. Ancak iki kez farklı biberlerin tadına baktığımda keskin farklı ve hoşuma gitmeyen bir aroma aldım. Bunun kadar keskin olmasa da, benzer aromayı minik acı süs biberlerinin bir çeşidinde daha almıştım. Acaba biberin özelliğimi yoksa benim çeşit mi öyle denk geldi.

Bahçede tek kökte az da olsa biberler var. Evde de kahverengi iki tek biber. Bunların etkinlikte dağıtmak üzere tohumlarını alsam olur mu?
Bahsettiğiniz keskinlik nasıl bilmiyorum Sn. TCM. Çünkü hiç denemedim yemeyi. Yetiştirdiğim zaman birkaç çeşitle beraber bu biberi de getirmiştim iş arkadaşıma denemesi için. O zaman getirdiğim çeşitler içerisinde acılık bakımından en hoşuna giden bu olmuştu. Aroması ile ilgili hiçbir şey dememişti. Ama çeşit olarak biber Capsicum Chinense. Bu farklı aroma bu çeşitten dolayı olmalı.

Bazı yorumlara baktığım zaman özellikle bu dumanlı (nasıl oluyorsa) tadı ile salsalarda ve Jamaika sosu ile turşularında çok tercih edildiğini yazıyor.

Biberler olgunlaştıklarında kahverengiye dönüyorlar. Kızarmıyorlar yani. İyice olgunlaşan kahverengi biberlerden tohum alabilirsiniz.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön