View Single Post
Eski 22-10-2015, 22:20   #163
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi semsen24 Mesajı Göster
kaktüslerin çiçek açması için kışın dışarıda mı bırakıyorsunuz acaba. Benimkiler hep dışarıda çiçek açmıyor. Sulukentlerimi kışın dışa bırakmıştım. Bir kısmı don tutup öldü fakat diğerleri canlandı ve baharda çiçek açtı. KAktüsler içinde aynısı mı geçerli acaba
Bazı kaktüsler fazla çiçek açma eğilimindeler. Bazıları ise diğerleri kadar değil. Benim en çok çiçek açan iki kaktüsüm kışın cam kenarında ilkbaharla birlikte açık balkonda idiler. Dışarıya aldıktan sonra su isteme durumlarına göre sulama yapıyordum. Nerede ise sabahtan akşama kadar güneş görüyorlardı. Uzun süre çiçekli oluyorlardı. Rüzgar ve güneş nedeni ile hemen her gün toprakları kurudukları için su veriyordum. Geçtiğimiz yıl onların yerini atlasları koydum. Onları arka tarafta kaloriferleri kapalı odaya aldım. Işık da az olması nedeni ile biraz bozuldular.Sulamayı oldukça azalttım.İlkbaharda yeniden balkona çıkardım. Ancak daha önceki yıllar gibi çiçeklenemediler. Mantolama sırasında bütün çiçeklerimi mecburen balkonlardan aldım. Yeni aldığım eleman sağolsun ben farkedinceye kadar büyük çoğunluğunu su ile boğmuş. Farkettiğimde yapabilecek hiç bir şeyim kalmamıştı. Kalanlarla idare edeceğiz.

Soğuğa dayanıklı sukulentlerimi dışarıda bırakıyorum. İçeriye aldıklarım daha kötü oluyorlar çünkü. Baharla birlikte canlanıp güzel çiçeklerini açıyorlar.

Dayanıksız olduklarını düşündüklerim içeride duruyorlar. Hava sirkilasyonu ve ışık yeterli gelmediği için onlarda da bozulma veya ölümler olabiliyor. Sulama çok büyük sorun oluyor. Her bir kaktüs ve sukulentin su ihtiyacı farklı oluyor. Ben mümkün olduğu kadar toprağı kuruduktan sonra su veriyorum. Kışın çok daha az veriyorum. Toprak kurumadığı için çok çabuk çürüyebiliyorlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön