Merhaba sn.sar-dünya,
Pek çok dikkat edilmesi gereken durumlar konular var alışverişte elbette.
Örnek olarak;
Alacağınız tür ne kadar yakınsa o kadar iyi ( Almanya mesela bu konuda iyi bir seçenek) çünkü bu hem geliş süresini kısaltıyor hemde posta masraflarını azaltıyor.
Takipsiz posta değil takipli posta tercih edilmeli ama özel kargo şirketleri tercih edilmemeli ( Çünkü gümrüğe takılırsa postanın kargodan çıkma ihtimali çok yüksek)
Satıcıya mesaj atıp koşulları ve kuralları belirlemek var.bu kurallara dikkat ettiğiniz sürece ürün elinize ulaşıyor genelde. Pek çok bitki aldığım için aşina oldum bana denilen uçakların kargo kısmının donar vaziyette olduğunzaten ama kutu içinde olması ve iyi paketlenmesi durumunda sorunsuz geliyorlar.
Türkiye'de benim bildiğim bir tek sn.Ziya Soner NOID türler gstiriyor ancak Phalaenopsis değil.Benim uğraşım insanları olabildiğince NOID tuzağndwn kutarmak..Tuzak diyorum çünkü 40 -70 liray satılan o isimsiz orkidelerin özellikleri ortaya katışık.Şimdi belli türler var çiçek dalı kesilmeyen bazıları var kesilmesi gereken,bazısı var sıcağı seven bazısı var dona dayanıklı.Bazen çok güzelde türler geliyor Ikea'ya benimde bir orkidem oradan. Ama bu işi hobi olarak görmek istiyorsanız şeçereli türler oldukça önemli
|