View Single Post
Eski 20-10-2015, 10:51   #232
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Gerçekten çok teşekkür ederim çok değerli bilgiler paylaşmışınız mutlu oldum.

kükürdü neredeyse her yıl kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım ve açıkçası organik tarımda da kullanılıyor toprak da çözünme işi hakkında bir bilgim yok ama ben bir çok yararını gördüm.

sizin dediğiniz ısıtma işi aslında çok mantıklı ama at gübresi ve hayvan gübresi bulmak çok zor ve bulduktan sonra getirip onu bahçede kullanmak kokusu ve komşuların tepkisi beni deli ediyor açıkçası o yüzden sıkıntı.

sizin dediğiniz asit ve leonardit bulmak çok zorlandım ve leonardit buldum ama çok pahalı geldi ^^


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Halk arasında Allah içini dolu etsin derler.

Sebzelerin çok lezzetli ve hasattan sonra dayanımı güçlü olması açısından, Kimyevi gübre yerine bol miktarda yanmış hayvan gübresini tercih ederim, yalnız ısı için kullandığınız sarı kükürt ise topraktaki minerallerin bitki tarafından emilimini zorlaştırır olarak biliyorum. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam okuduğum kaynaklarda toprakta 3 yılda ancak çözülebiliyormuş.

Kılcal kök yapması için Toz leonardit veya hümik, fülvik asitler yeterli olacaktır.

Bol miktarda hayvan gübresi kullandıktan sonra her sulama suyuna bir miktar (sulanacak alana göre değişir)Melas ve asitik asit kullanmanızı öneririm.

Isıtma sorununu çözmenin bir başka yolu da yaklaşık 30-40 cm toprağı kaldırdıktan sonra yine yaklaşık 30 cm derinlik ve 50 cm genişlikte kanallar yapıp kanalları yanmamış At gübresi dolduktan sonra, yanmış hayvan gübresi ile karıştırdığınız toprağı tekrar yayıp, kanalların üzerine gelecek şekilde normal ekim dikim yapabilirsiniz.
Yanmamış At gübresinin güçlü yanma özelliğinden dolayı toprakta ve dolayısıyla sera içerisine yetecek ısı sağlanacaktır, eski bir yöntemdir.
Kolay gelsin.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön