Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Sayın akçabardak;
Bir zamanlar gümüş düğmenin papatya gibi çiçek açanları vardı bende. Söylediğiniz gibi nazsız bir bitki. Siz ekmesenizde kendiliğinden çıkıyor. Ancak tamamen yokederseniz çıkmadığı zaman da olabiliyor. Bendeki papatya gibi açanların biraz sulak yerlerde doğal olarak yetiştiğini gördüm. Bir kişi de de aşağı yukarı sizinkine benzer katmerli gibi olanı vardı. Bir daha oraya gidemeyince o zamanlar yerim olmayınca almamıştım.
Bitkisel ilaç olarak da kullanılabileceğini hatırlıyorum. Her ne kadar ben kullanmasam da.
gümüşdüğme otunun faydaları gümüş düğme otu bitkisi çiçeği yaprağı
|
Sayın Muda dediğiniz gibi tamamen yokedilirse çıkmadığı zamanlar olabiliyor, 3-4 sene önce dediğiniz gibi az daha kaybedecektim, her yerde çıktığı için tek bir kök bırakıp diğerlerini söküp atmıştım.
Bırakmış olduğumo bir tek kök ne olduysa alttan biraz çürüme yapmış, suyu fazla gelmiş sanırım, zor kurtardım bitkiyi çiçek bile açamamıştı sadece isteksiz isteksiz sayılı 4-5 tanecik açabildi, dört gözle o 4-5 tanecik çiçeğin kurumasını bekledim.
Kuruduktan sonra tohumlarını her yere sepeledim, artık tek kök bırakmıyorum, senelerdir bahçemde olup ta faydalı olduğunu da bilmiyordum, Etkinlik için paylaştıktan sonra aklıma geldi, sizin verdiğiniz link teki gibi biraz araştırma yapayım dedim ve faydalı olduğunu öğrendim ben de.
Dünyanın 12 en faydalı bitkisi arasında yer aldığını görünce çok şaşırdım. Seneler sonra daha yeni öğreniyorum, oysa ben bu bitkiyi kale bile almıyordum, çiçeği güzel diye her sene bahçemde bulunduruyordum.
Ama cesaret edip ilaç niyetine kullanabilirmiyim o da tartışılır.
Dünyanın en faydalı 12 bitkisi |:| Kadın Magazin | Kadın Sitesi