Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Sn Muda, Sn ibocan demek ki ilk senesi açmaz tezi şebboy ve hüsnüyusuf için çürüdü  .
Teşekkür ederim Sn Muda Afyon iklimiyle çok yakınız, soğuklara dayanıklı olması süpermiş  .
|
Sn. aleydi;
Şimdiye kadar ilkbaharda tohumdan ekip çiçek açan hüsnüyusuf görmedim. Bende bir ara katmerlisi de vardı. Katmerli gibi olanını da halen bulamadım. Bu aylarda ekim yapıp biraz büyüdüğü ve kışı geçirdiği zaman ancak bir yılda (oniki ay içinde ) olabileceğini düşünüyorum. Belki çok çiçek açmaz. Ancak sanırım soğukta dinlenerek geçirdiği için tamamı çiçek açar.
Aynı durum ezan çiçeğinde de söz konusu. İlk yıl köklenip Sayın akçabardak'ın yazdığı gibi kendini geliştiriyor. Baharla birlikte çok güzel büyüyüp vakti gelince güzel çiçeklerini açıyorlar.
Benim gözlemlediğim ilginç olay da bu yıl diktiğim kalıcı ıspanaklardan geldi. İlk yıl bildiğimiz çiçek açmıyor. Komşumda olan dört beş kök çok büyüdü. Bendeki olanlar küçük olmalarına rağmen bir tanesi çiçeklendiğini görmüştüm. Unutmaz isem fotoğrafını çekmeye çalışırım. Belki nadir de olsa bu durum ortaya çıkabiliyor sanırım.