View Single Post
Eski 16-10-2015, 18:26   #225
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
İnanır mısınız? bende daha büyük bahçe istiyorum, her gün neredeyse biraz daha büyük bahçem olsun diye bizimkilere baskı kuruyorum.

-Babam çalış da kendin al der...
-Annem gözünü toprak doyursun der...

Ama çalışıp bir gün büyük bir bahçe alacağım^^

Emeğinizin karşılığını maddi olarak alabiliyor musunuz ? diye sormuştunuz. açık konuşmak gerekirse iklim çok yağışlı ya da çok kurak giderse tohumlar, ilaçlar, gübre, su ve bunun üstüne o kadar uğraşmam tabi kide değmiyor ama hava iyi kararınca yağış yaparsa o zaman değiyor ve ayrıca sera ya da bitkinin üstünü kapatırsanız evet masraflı ama kısa sürede ürün yetiştirebiliyorsunuz ve zamanından önce yetiştiriyorsunuz o zaman ürün cidden para ediyor.

örneğin seraya salatalık ekiyorum 45 kök ve 45 kökten kendi tükettiğimiz ve ilk toplanan ürün komşulara dağılır bizde, sonrasında kilosunu 1.5 - 2 den sattım 45 kökten 80 küsür para kazanmışım.. ayrıca bu sene gerçekten fasulye olmadı ama geçen sene 90 ocak fasulyeden çeşidi helga ve limka ektim ama fasulyeyi poşetlere ekip serada belli bir boya getirip sonra dışarı ekiyorum bu sayede fasulye verimini öne çekmiş oluyorum ve fasulye ilk toplandığında piyasada fasulye az olduğu için kilosu 5 6 tl den satıldı sonrasında 2.5 3 tl kadar düştü 300 küsür sadece fasulyeden para kazandım.. ama bu sene olmadı tamamen şans anlayacağınız.. umarım yeterince açık olmuştur.

ayrıca çiftçi para yapan ürünü ekerse bence para kazanır, örneğin seneye bamya, fasulye, salatalık ekmeyi düşünüyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca Mesajı Göster
Çok verimli bir sayfa,teşekkür ederiz.Epeyce bilgi sahibi oldum.Emeğinizin karşılığını maddi olarak alabiliyor musunuz merak ettim.Burada birçok kişi uğraştığına değmiyor deyip elmaları,üzümleri konu komşuya dağıttıktan sonra öylece bırakıyorlar.Ben de bu kısımda tarım sanayimizin yok olmasına üzülüyorum Sizin gibi gençler değerlendirilmeli diye düşünüyorum.Şu durumda daha büyük toprağınız olsa neler yapardınız.Başarılar.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön