1cicek
Güzel yapmışsınız elinize sağlık,
Bende deneme amaçlı 4000 kadar solucan almıştım hala uğraşıyorum umarım iyi sonuçlar alırız.
demişsiniz
ben 2014 aralık ayı başında 2.000 adet ile başladım bu gün itibari ile 15.000.000 (15milyon) solucan var. yem olayını çözerseniz her şey yolunda gidecektir. keza yılda ortalama 16 at artıyorlar
sayın happygarden
mamanız çok nemli hatta çok fazla sulu. gazete kağıdı talaş **** karton ilave edip suyunu almalısınız. lakin direk sistem içine bunları ilave etmeyin. yoksa ısı artışı 55-60 dereceleribulur ve solucanlar ölür. ben şu şekilde yapıyorum meyve sebze artıklarını bir varilde topluyorum. içerisine büyükbaş hayvan gübresi kağıt çay posası yaprak çim yumurta kabuğu ve saman **** ot karıştırıp 2 ay bekletiyorum. ayrıca 2 günde bir karıştırıyorum. daha sonra varildekileri döküp havalandırıyorum. yani nemi alıyorum. elinize alıp sıkınca parmaklarınızın arasından su akmamalı. **** 1-2 damla akabilir. birde kabınızı plastikten değilde ağaçtan yaparsanız daha iyi olur. ağaç doğası gereği fazla suyu emer. ve ağaç hava alır.
ben su anda aylık 500kg gübre alıyorum. herkese tavsiye ederim.
|