Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman
Sayın TCM,
demişsiniz.
Geçen yıl Yerli Küçük Karpuz tohumlarınızdan talep eden 24 kişiden biri de benim. Yukarıdaki cümleyi kurduğunuza göre, sanırım " Paylaşım Sonrası Çalışmalar" başlığına pek göz atmamışsınız. Zira orada aldığım tohumların tamamının akıbetini, Yerli Küçük Karpuz da olmak üzere bir liste halinde yayınlamıştım.
Ha her tohum için ayrı bir başlık açıp akıbet bildirmek gerekiyorsa onu bilmiyordum...
|
@ malbman, bahsettiğiniz başlığın ikinci sayfasında iki tane beğenim var.
Yerli karpuzlarla ilgili @ Neşecan ın 'genel yorumu' hariç bir şey yok diğer sayfalarda;
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...alar/36599.htm
Ürünleri yetiştirdiğim yayladaki ve şu an oturduğum evi görmeniz lazım. Hanımla papaz oluyoruz sürekli, dayanamayıp evden kovalamazsa iyi. Balkon, mutfak, çatı, misafir odası tohum dolu. Kimi domateslerin tohumlarını 'fermentasyon' yoluyla aldığım için küçük sinekler de uçuşmaya başladı. Süzgüler sürekli meşgul, küçük tabak ve kaselerin çoğuna ben el koydum. Kendim yetiştirmeyeceğim meyve sebze ve çiçeklerin tohumlarını paylaşabilmek için çaba - zaman harcıyorum. Sizce bunun karşılığı var mıdır? Karşılık beklenerek bu iş yapılmaz zaten, 10 çeşit domates için birer tatlı kaşığı tohum alsam bana yeter. Farklı başlıklarda da yazmıştım daha önce, benim gönderdiğim tohumun ülkemizin farklı yerlerinde geliştiğini görmek yeter benim için, teşekkür vs. herhangi bir şey beklemiyorum.
Ben "...biri de çıkıp bilgi vermemiş, yorum yapmamış" derken sayısaldan ziyade sitemimi belirtmek için o ifadeyi kullandım. Yoksa her tohum alan bilgi verecek diye bir zorunluluk tabi ki yok. Son etkinlikte 199 kişi tohum almış, bunun sadece 41 i paylaşım ile ilgili sayfa açmış. Bu tür paylaşımlar, forumlar gönül, ilgi işidir. Falanca arkadaş 500 paylaşımda bulunacak, bunlardan 5-10 tanesi geri bildirimde bulunacak. Bu şekilde gönül işi birkaç sene daha devam eder sonra içerideki aşk biterse ne diye başkasının tohumlarıyla uğraşılsın. Sayfaları dolaştığımızda (ilk aklıma gelenler) @bahcedenn, @heyyamola, @birnefestoprak ın tohumlarını görüyoruz sıklıkla, onlardan mutlusu var mıdır bu sene forumda...
Kısıtlı zamanımda umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. TTnet e de buradan ne desem bilmiyorum, bugün 11. gün üç ay önceki adrese adsl naklini hala yapamadılar. Mesai sonrası internetim yok, molalarda anca bu kadar. Sevgi ve saygılarımla...