View Single Post
Eski 06-10-2015, 08:49   #1163
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Etkinlik epey uzun süreceğe benziyor, daha olgunlaşmasını beklediğim tohumlar var, etkinlik işi bitince de tohum ekimleri başlar, yeniden çimlendirme dertleri başlayacak, sonra bir yığın sukulentlerim de var.

Menekşeleri ben de çok seviyorum ve yetiştirmeyi çok isterim ama bu evimde benim menekşe olmuyor, kışın evim hiç güneş almıyor, yazın da çok sıcak oluyor o yüzden yaşatamıyorum.

Çiçekçilerden aldığımız çuha çiçekleri aslında yaz sıcakları başlayınca uykuya geçerler, Eylül-Ekim gibi tekrar yavaş yavaş uyanırlar, bir de doğal yetişenler var onlar sulanırsa hep yeşil kalıyorlar, benim de dikkatimi çekti balkonumuzun hemen önünde var balkon yıkandıkça sulanıyorlar hep yeşil kaldılar, bir de sulanmayanlar var onlar sıcaklar başlayınca kayboldular, şimdi yeni yeni uyanmaya başlamışlar.
Teşekkür ederim ablacım, bende erken diye düşündüm çuhaların uyanmasını.Herhalde çok sulandıkları için öyle oldular. Benim bahçe, otomatik sulama. Soğanlılar için iyi olmuyor. Ne yazık ki yapabileceğim bir şey yok.

Hala olgunlaşmayan tohumlar var.Bende kendim için , bu durumda olan sadece ben miyim diyordum? Onları yazıp yazmama konusunda da kararsız kaldım. Yağmurlar başlayıp, tohum almamı engellerse diye , endişeliyim. Mesela susak , daha olgunlaşmadı. Bekleyip sonra eklemek daha mantıklı galiba. Bir de yetiştirebildiğim, yeterli tohum alamadıklarım var. Asıl üzücü olan , onları paylaşıma açamamak. Havalar biraz serin gitti akşamları , küflenenler oldu. Onlarında fotoğraflarını çektim. Özellikle domates tohumlarına çok üzüldüm. Baya bir emek vermiştim ayırmak için. Yine de etkiliğe paylaşımcı olarak katılıyor olmak, çok büyük mutluluk. Sevgilerimle.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön