Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Ablacım istersen şu etkinlik geçsin bir daha dene menekşeleri  . Kışın bahçede çiçek kalmayınca , ben onların çiçekleriyle avunuyorum  .
Şuan bahçenin son demleri yine de hala güzel  . Bu yıl bir başka güzel.Çok kar yağdı ondan mıdır, Çok yağmur yağdı, bahar geç geldi ondan mı. Umarım bütün yazlar böyle güzel geçer kelebekli,arılı , yemyeşil, bol çiçekli.
Bende size soracaktım. Çuha çiçeği,üzerlerindeki otları kaldırınca sanki çiçek açacak duruma gelmişler. Mevsimi şaşırdılar acaba. Ben daha önce çuha yetiştirmedim. Hep yeşil mi yaprakları.
|
Etkinlik epey uzun süreceğe benziyor, daha olgunlaşmasını beklediğim tohumlar var, etkinlik işi bitince de tohum ekimleri başlar, yeniden çimlendirme dertleri başlayacak, sonra bir yığın sukulentlerim de var.
Menekşeleri ben de çok seviyorum ve yetiştirmeyi çok isterim ama bu evimde benim menekşe olmuyor, kışın evim hiç güneş almıyor, yazın da çok sıcak oluyor o yüzden yaşatamıyorum.
Çiçekçilerden aldığımız çuha çiçekleri aslında yaz sıcakları başlayınca uykuya geçerler, Eylül-Ekim gibi tekrar yavaş yavaş uyanırlar, bir de doğal yetişenler var onlar sulanırsa hep yeşil kalıyorlar, benim de dikkatimi çekti balkonumuzun hemen önünde var balkon yıkandıkça sulanıyorlar hep yeşil kaldılar, bir de sulanmayanlar var onlar sıcaklar başlayınca kayboldular, şimdi yeni yeni uyanmaya başlamışlar.