View Single Post
Eski 12-08-2007, 15:31   #54
iron
Yeni Üye

iron's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Benim sakız sardunyam da cicekci'nin sardunyası ile aynı durumda. Yeni yapraklar beyaz sarı renkte, tomurcuk veriyor ama çoğu kurudu ,açanlar ise çok zayıf.Demir içeren bir besin takviyesi yaptım onu da 15 günde bir verdim.(Fazlası zararlı olabilir diye düşündüm.)Çeşme suyu kullanıyorum, kireçli olduğu için de kaynatıp bekleterek verdim.Ancak bu şekilde sararması şu korkunç afrika sıcakları döneminde başladı.Tesadüf mü bilmiyorum.Önceleri sıcaktan etkilendiğini düşündüm bu yüzden de bir süre içeri aldım,sararan yaprakları kopardım.Ama o gün bugündür sararmasını engelleyemedim.Şu an balkonda eski yerinde ikamet ediyor.Kurumaya meyilli değil gibi ama keyifsiz.Marketten ilk aldığımda o kadar çok çiçek vermişti ki ben bile şaşırmıştım.Aynı marketten bir tane daha aldım ,O gelir gelmez yeni yapraklarda sararma yaptı.
Besin takviyesini haftada bir yapsam nasıl olur ,zarar verir mi?Ya da başka bir takviyeye mi ihtiyacı var acaba?
Eski sardunyalarım hiç bu kadar nazlı değildi,çelikler hemen tutardı,besin takviyesi hiç yapmazdım,verdiğim suyun kireçli olup olmadığını aklımdan bile geçirtmezlerdi.
Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum...

iron Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön