•Bitki türü: Sebze
•Bitki ömrü: Tek yıllık
•Tohum Türü: Biber (Capsicum annuum)
•Tohum çeşit adı: Arnavut Biberi (Albanian red hot chili pepper)
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale, Kazdağları(Güney) Rakım 470
• Tohumun kökeni: Balkanlar
• Tohumun geldiği yer: Ağaçlar net Tohum Takas Etkinliği- Sn.Heyyamola
• Kullanılan gübreler: Keci gubresi
• Hasat yıl ve ayı: 2015 Ağustos-Eylül
• Yetistirme zorlugu derecesi: Besin ve su ihtiyacı Kapya biberin ihtiyaçları gibi. Sulamada düzensizlik meyve uçlarında veya uçlara yakın bölümlerde doku bozulmalarını ve çürümeleri tetikliyor.
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Boylu, orta verimli, havaların serinlemesiyle rahatlayan ve verimi yükselen bir çeşit. Aşırı sıcaklardan olumsuz etkileniyor.
• Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer biberlerle arasında bariyer bitkiler ve 10 m mesafe var. Çiçek yapısından dolayı(aşağı bakıyor) açık tozlaşma riski az olduğundan bu mesafenin işe yarayacağını düşünüyorum.
• Çeşidin Hikayesi: Yurdumuza muhtemelen Arnavut göçmenlerle gelmiş ve bilhassa Arnavut halkın yerleştiği yerlerde varlığını sürdürmüş bir çeşit. Günümüzde daha çok Adriyatik denizinin doğusunda bulunan coğrafyada görmek mümkün(Arnavutluk, Karadağ, Bosna, Hırvatistan).
• Meyvenin ayırt edici özellikleri: Henüz yeşilken başlayan ve kırmızıya döndüğünde biraz daha belirginleşen çatlaklar meyvenin en belirgin özelliği. Etli sayılır. Kendine has bir tadı var. Acısı yeşilken az olup kırmızıya dönmeye başladıkça artıyor ve nihayetinde gayet acı bir biber oluyor.