View Single Post
Eski 04-10-2015, 20:11   #183
Gauke
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 48
Name:  IMG_20151004_204639.jpg
Views: 1168
Size:  48.1 KB

Mantar kurutma fotoğraflarımı paylaşıyorum. Normalde kurumuş mantarı öğütmeden de birçok alanda kullanabilirsiniz, mesela çorbalarda ve soslarda ancak toz mantarı yapısı nedeniyle çok daha fazla tarife eklemek mümkün. Mantarın içinde doğal olarak bulunan glutamat bir amino asit olan glutamik asitin sodyum tuzu olarak biliniyor. Zengin bir aroma ile ilişkilendirilen "umami" tat bileşenini sağlıyor. Bu yüzden mantar tozu çorbalarda, soslarda, et yemeklerinde, salatalarda doğal aroma arttırıcı olarak kullanılabiliyor. Ayrıca tuzlu bir tat da sağladığı için tuz kullanımı da azaltıyor.

Gauke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön