View Single Post
Eski 04-10-2015, 18:17   #223
celalim01
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2013
Mesela alınan tohumun olgunlaşması. He ürün aynı değildir. Her meyvenin kendine özgü özellikleri vardır. Ben ne kadar uğraşsam da yer minesinden tohum almayı başaramadım. ( bir elin parmaklarının sayısını geçmez alabildiğim.) Oradan aldığım topraklara başka bir çiçek diktiğimde ve suladığımda orada mine çiçeğinin çıktığını gördüm. Saksılara düşen üzümleri almamıştım orada çimlendi ve üzüm fidesi oluştu. Doğa bu konuda bizden başarılı. Biz bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Benim arka bahçede fırlattığım bir karpuz çekirdeği çimlendi ,boylandı. Şuan üzerinde karpuz bile var.

Her ne kadar daha tohum alınacak seviyeye gelmemiş görünse de kayda değer bir başarı olmuş, Bende süs kabağı çok meyve vermesine rağmen aşırı sıcak nedeniyle yaşamadı. Şuan sadece bir adet süs kabağı hayatta. Su kabağı ve lif kabağı ise meyve tutmadı. Bir şeyleri eksik yaptık ,tabi sıcak havaların önemini de unutmamak lazım. Bütün memlekette aşırı sıcaklar varken Adana bölgesinde aşırı nemi hesaba katarsak gerekenden fazla sıcak hava oluştu,dolaysıyla bitkilerin verimini etkiledi.

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön