View Single Post
Eski 04-10-2015, 17:49   #222
Resulgur
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sn. Resugur sizi çok tebrik ediyorum, bu bence büyük bir başarı elde etmişsiniz ve kabaklar çok düzgün ve iyi gelişmişler, yalnız sanki birazcık daha koparmak için vakitleri varmış gibi geldi bana, sapları biraz yeşil hafif kahve rengine dönüşmesi gerekirdi sanki, ben annemden hep duyardım kabakların üzerine ilk kırağ düştükten sonra toplanmalı daha lezzetli olurlar diye aklımda kalmış.

Tohum için kabaklar açıldığında belli olacaklar, şöyle de bir anım var onu da anlatmadan edemedim. Seneler evvel gençliğimde çalışırken iki arkadaş sohbet sırasında bir konu üzerinde tartışırken, (konu bizlerden yaşça daha küçük bir kişiden fikir alış verişiydi) ben dedim ki ama onun yaşı bizden çok küçük ona nasıl inanır, fikir alırsın diye sorduğumda, bana ozaman demişti ki ben bazen (örnek olarak) ben yeşil kabaktan da tohum alırım benden 8-10 yaş daha büyüktü ve ben hala ne demek istediğini çözemedim biliyormusunuz.

Diyeceğim o ki bu arkadaş kendinden yaşça küçük insanlardan akıl aldığını söylemek mi istedi de yeşil kabak örneğini verdi...
Yoksa Tam olgunlaşmamış kabaklardan gerçekten tohumluk alınır mı...

Bu aklımda kalan soru işaretini sizin kabaklar çözecek sanırım. Kafanızı şişirdim ama kabakları görünce yazmadan geçemedim affola.

Ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.

sn. akçabardak verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Geçmişte yaşamış olduğunuz bir anıyı da paylaşmanız bizleri mutlu etti gerçekten .. Kabaklara gelince ileriki zamanlarda belli olacak akıbetleri bir tanesi yemek yapılacak diğer ikisini de kabak tatlısı yaparız diye düşünüyorum. O zaman çekirdeklerin durumunu hep beraber gözlemleriz

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön