View Single Post
Eski 04-10-2015, 16:15   #221
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sn. Resugur sizi çok tebrik ediyorum, bu bence büyük bir başarı elde etmişsiniz ve kabaklar çok düzgün ve iyi gelişmişler, yalnız sanki birazcık daha koparmak için vakitleri varmış gibi geldi bana, sapları biraz yeşil hafif kahve rengine dönüşmesi gerekirdi sanki, ben annemden hep duyardım kabakların üzerine ilk kırağ düştükten sonra toplanmalı daha lezzetli olurlar diye aklımda kalmış.

Tohum için kabaklar açıldığında belli olacaklar, şöyle de bir anım var onu da anlatmadan edemedim. Seneler evvel gençliğimde çalışırken iki arkadaş sohbet sırasında bir konu üzerinde tartışırken, (konu bizlerden yaşça daha küçük bir kişiden fikir alış verişiydi) ben dedim ki ama onun yaşı bizden çok küçük ona nasıl inanır, fikir alırsın diye sorduğumda, bana ozaman demişti ki ben bazen (örnek olarak) ben yeşil kabaktan da tohum alırım benden 8-10 yaş daha büyüktü ve ben hala ne demek istediğini çözemedim biliyormusunuz.

Diyeceğim o ki bu arkadaş kendinden yaşça küçük insanlardan akıl aldığını söylemek mi istedi de yeşil kabak örneğini verdi...
Yoksa Tam olgunlaşmamış kabaklardan gerçekten tohumluk alınır mı...

Bu aklımda kalan soru işaretini sizin kabaklar çözecek sanırım. Kafanızı şişirdim ama kabakları görünce yazmadan geçemedim affola.

Ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön