Konu: Gerbera
View Single Post
Eski 02-10-2015, 18:41   #2
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Ev için başka alışverişler yaparken İngiltere'deki M&S'ın ucuzluk reyonunda bu arkadaşı gördüm.Normalde çiçekler yerine orkidelerle ilgilensem de Gerbera'nın M&S'ın en dışlanan üyesi olduğunu görünce kıyamadım.Türk lirasıyla 4 liraya 2 tane Gerbera kocaman bir saksıdaydı,en kötü saksısı kalır diye düşündüm.Dükkanda satılan sandviçten ucuz olması çiçekleri aşağılıyordu ancak ölmeye yüz tutmuş sararmış ucuzluk çiçeklerden bile ucuzlamasına anlam veremedim bu durumdaki çiçekler için.Hatta arkamdaki tatlı bayan sararmış çiçeği nasıl satıyorlar anlamadım bu ölmüş dedi,sizinki canlı ama daha ucuz dedi gülüştük Herhalde Gerbera'ları Sheffield halkı pek sevmiyor ki 12 pound dan bir pound a düşürmüşler ! Tahminimce 2 haftalık ömür biçildiği için kartta ve insanlar 12 pound ederi bulmadığı için kalmış bu arkadaş;gerçi buna benzer onlarca 1 poınd luklar vardı orada.

Eve getirdiğimde oksijenli su karışımıyla suladım güzelce.Bir iki güne toprak alıp saksıda birleştirmeyi düşünüyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim Mesela bir türü var mıdır,varsa nedir ? Durumu nedir ?

Herkese buradan kucak dolusu sevgiler

Eklenen Resimler

Düzenleyen Charlaux : 03-10-2015 saat 00:09
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön