View Single Post
Eski 01-10-2015, 00:21   #43
culsuz gezgin
Yeni Üye

culsuz gezgin's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2015
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
idris hocam konyakta daha çok yolumuz var. sizleri yanıltmayayım ama Türkiye ye alıştırma ve yetiştirmede çalışmalarını Yalova yaptı. sırada gıdada kullanıla bilecek melezini veya çeşidini yetiştirmek başarılı olursalar da patentini almak var. tokat araştırma enstitüsünü avantajı kuşburnunda benzer bir çalışma ( yeni çeşit patenti ) yaparak patent almış kendisiyle rekabette olan ( tatlı rekabet ) ege enstitüsünü geçmiştir. ama geçen sene Yalova ile yaptığım telefon görüşmesinden salep olayında ege tarımsal araştırma enstitüsünün ipi göğüsleyeceği yönünde bir algı oluşturdu.
konyakta sanırım musilaj, glükomannan ve benzeri faktörler saleple rahat rekabet edebilecek düzeyde olmasına rağmen. tat ve aromada saleple yarışa bilecek potansiyelde değil. en kısa çeşit çalışmasının 7 yıl sürdüğünü düşünürsek en iyimser haberi beş yıl sonra alabiliriz.
ama ben sizleri beş yıl bekletmek niyetinde değilim.
nasipse daha da erken ikramım olur.
ayrıca saleple daha rahat rekabet edecek bir bitki var. ama zehirli olduğu için, bitkinin ismini kamuya açık olarak anmak istemiyorum.
benim gözümde @Ludisa Excellence arkadaşımızın yaptığı çalışmalar tüm bu komplike çalışmalara tur bindirmiş dir. insanı yüzüne karşı övmeyi sevmem onun yokluğunda burada onu tebrik etmiş olayım.
sonucu
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ludisa Excellence Mesajı Göster
En nihayetinde yukarıdaki Orchis melezlerinin dışarı aktarımı da yapıldı ve yaklaşık üç-dört ay sonra sonuç, sanırım bu sene çiçekte açacaklar )
Eklenti 532994

.

üniversite ortamında yüzlerce doku üretimi yapıldı ama benim bildiğim dışarı aktarımı yapılan ilk ortak kuşak orkidesi.
bu arada sohbet havasına dalıp topraksız tarımdan besin eriğinden uzaklaştığım için mesajım gerek görülürse daha uygun bir yere de taşına bilir. af olam.

culsuz gezgin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön