View Single Post
Eski 30-09-2015, 13:24   #150
abrakadabra
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-03-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estikey Mesajı Göster
Geçenlerde bir arkadaşa bu yıl kurduğum meyve bahçesinde yabancı otlar için ne yapacağımı sorduğumda, bana sıra arasına çim ekmemi önerdi. Birçok meyve bahçelerinde bu şekilde mücadele yapılıyormuş. Çim hem yabancı otların çıkmasını engelliyor hemd e toprakta su tutmaya yardımcı oluyormuş.
İlginç geldi ve internetten araştırmak istedim. Gerek yurt dışı ve gerekse yurt içi profesyonel meyve bahçelerinin resimlerine baktığımda hep sıra aralarında çim vardı ve başka yabancı ot da görünmüyordu. ancak konuyla ilgili bir yazı, makele veya bilgi bulamadım. Sizlerin de bilgisini almak isterim...
çim ekimi yapılması mantıklı ama hangi iklim koşullarında? hangi toprak hazırlıklarıyla? hangi belirli bakım koşullarıyla?
toprağınızın gevşetilmesi ve poröz yani gözenekli havalandırma koşullarına bol hayvansal ve bitkisel gübreleme teknikleriyle hazırlanması üst yapının sıkıştığında derhal eski yapısına gelebilecek esnek yapıda olması ve en önemlisi o resimleri gösterilen yerlerdeki iklimsel yağış şartlarına tabii olması gerekir. bizim ülkemizde pek geçerli olması veya gerçekleştirilmesi zordur.
şimdi ağaç taç çevresince pülverize püskürtülüp ince bazı sentetik materyallerle kaplanması naylon serilmesinden daha pratik olacaktır. bu benim fikrim. ama bu teknolojiyi kimyagerler ürettimi bilmiyorum. yıllardır olması gerektiğini düşündüğüm polimer uygulaması hayallerimi süsler. benden fikir gelsin belki birileri için çığır açar..

abrakadabra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön