View Single Post
Eski 30-09-2015, 11:01   #26
Resulgur
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe Mesajı Göster
Domates hasat zamanı geldi.

Çanakkale domates veya erik domates (salçalık) denen cins oldukça verimli . hem bolca döküyor hemde oldukça dayanıklı . salça yapımı için ideal bir tür.

Çoğunluğu bu türden olan domatesler toplandı. güzelce yıkandı. ardından salça makinesinden geçirildi. salça makinesi denen alet çok kullanışlı . çekirdeği ve kabuğu posa olarak çıkıyor , domatesin özü ayrı yere çıkıyor.

Elde etttiğimiz domates özünü tencerelerde kaynatıp sıcak sıcak 1/2 kg lık kavanozlara dolduruyoruz. kaynatılan domates özü suyunu buharlaştırdığı için geriye salça kadar olmasada koyu bir kıvam bırakıyor. yıl boyu yemeklerde kullanması hem pratik oluyor hemde lezzetli.

Böylece behçemizde doğal ortamda yetişen mahsülümüzü yıl boyu tüketme imkanı bulmuş oluyoruz.
Sn. TaşevliBahçe çok güzel bir paylşım olmuş emeğinize sağlık efendim. Notlarımı aldım. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön