Yaptığım matkap çalışmasının üstten şeması bu şekilde.Önce 32mm lik matkap ucuyla kesiğin içine yarım santim girdim. Daha sonra 25mm, 22mm ve 16mm lik uçlarla yaklaşık 7 cm oydum.
Kambiyum tabakasını kullanarak kesikleri kabukla kapatmaya Sn.Sakaki'nin “Van Meer Tekniği (Kabuk Doku ile Yara Kapama)” çalışmasından ilham aldım. O matkap kullanmıyordu ama mantık aynı.
Böyle kalın gövdelerde kocaman şekilsiz kesikler yapıp sonra da onları bir şekilde gizlemeye veya yarık, kovuk
vb. şekil vermeye çalışıyoruz. Elbette yarık kovuklar da iyi bir çalışmada harika duruyor ama bu çalışma ile hem koniklik sağlanıyor, hem de kabuk yerinde kaldığı için daha sonraki çalışmalara da fırsat veriyor. İlle de oyma isteniyorsa gene yapılabilir. Yani kabuk yapışmadan kurusa dahi fazla sorun olmayacak. Ne var ki bu işlemi yapalı 5 gün olmasına rağmen kabuk oldukça canlı görünüyor. Yaptığımda bir yanlışlık var mı bilmiyorum. Usta ve arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum.