Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ankarali
Turunçgilleri diğer meyve türlerinden ayıran en önemli özellik yapraklarını dökmeyen meyve
türlerinden olması nedeni ile senenin 12 ayında kökleri ile su ve içinde çözünmüş (erimiş)
besin maddelerini topraktan almalarıdır. Subtropik meyve türlerinden olan turunçgillerin
yapraklarını dökmemeleri nedeni ile tüm yıl beslenme ihtiyacının olması, kılcal köklerinin
toprağın çok derinliğine inmemeleri nedenleri ile yapraklarında genellikle besin elementi
noksanlıkları görülmektedir. Diğer meyve türlerine oranla bir çok besin elementinin (Azot,
Fosfor, Potasyum, Magnezyum, Demir, Çinko, Mangan ve Bor) noksanlık belirtileri
yapraklarda görülmektedir.
|
Turunçgil Gübre istekleri tablo