Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 20-09-2015, 20:03   #616
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
İsmail Bey iş yeri hekimliğini yaptığım zirai ilaç satıcısı arkadaş bana 'decis' vermişti ağaçlardaki kurtlanmaya karşı. Biberin gövdesini kemirip devrilmesine yol açan kurtlara karşıda kullanabilirsin demişti. Bu ağaç büyük olduğu için benim pompa yetmedi tabi, kayınpeder traktöre bağlı aparatla attığı için hallediyor. Ben evde yokken, tarlasındaki işleri bitirip kalan ilacı da büyük elmaya atıvermiş sağolsun

Bu sene domatesler maşAllah sağlıklı, güzel ve bol oldu. 15 çeşide yakın domates var. Tek kökte birer avuçluk böyle 'pembe' domatesler geçen sene olmamıştı hiç. Oysa geçen senenin tohumları.

Name:  domates - 20.09.2015.jpg
Views: 612
Size:  63.7 KB

Heybetliye uzaktan bakış,

Name:  domates 2 -20.09.2015.jpg
Views: 589
Size:  65.7 KB

Bakliyat grubu da öyle. Taze fasulyeler (üstte @sinbas ile bahsetmiştik) ikinci baharında, hafiften çiçeklenip tazeleniyorlar.

Name:  taze fasulye -20.09.2015.jpg
Views: 692
Size:  57.9 KB

Ancak kavun - karpuz öyle değil bir üst mesajda bahsettiğim gibi, sanırım her çeşitten tohum alamayacağız. Özellikle @birnefestoprak ın 'çekirdeği oyalı' sının tohumlarını almayı çok istiyordum ama bakalım olacak mı? Aşağıdaki ay - yıldız karpuz. Yaprağındaki ay yıldıza benzer desenler meyvesinde de var gördüğünüz gibi. Boyut küçük oldu gelişemediği için, bir kaç gün içinde keselim bakalım içi nasıl.

Name:  ay yıldız karpuz - 20.09.2015.jpg
Views: 647
Size:  32.2 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön