Geçen sene tohum almayı beklerken en büyük boyutta olanını çaldırmıştık 'kongo Karpuzun'. Bu sene erken davrandık. Soldaki kongo karpuz. Bahçedeki en büyük olan çeşit. Mantar sebebiyle geçen sene olduğu gibi bu senede kavunlar randımansız oldu, karpuzlar nispeten daha iyi.
Bahçeye dışarıdan bakalım dedik. Ayçiçeklerinin görüntüsü çok güzel, bu sene tohumlar benden. İçeride ekecek yeriniz olmasa da bahçenizin sınırlarına ektiğinizde resimdeki gibi oldukça ilgi çekecektir. Tohumları direk toprağa ekiyor, fazla uğraşmıyorsunuz.
Yemeklik olan ayçiçeklerinin başları ağır geldiğinden eğile eğile neredeyse yere değecekler. Bir kaç tanesinin altına korktuğum için destek koydum. Sabah gezisi sırasında gördüğümüz kimi yemeklik ayçiçekleri ise bizimkilerin iki üç katı vardı. Gövdeleri neredeyse kolum kadar, çapları ise 60-70 cm. kadar var, tepsi gibi yani.
Elma ağacımızın üst kolu bu kadar ağırlığa dayanamayarak kırıldı. Alt büyük kol destek yaptığı için gövdeden tam ayrılmadı. Muhtemelen beslenme devam edecektir diye düşünüyoruz. Bu sene tam düzgün olmasa da yaptığımız ilaçlamalar sayesinde kurtlanarak aşağı düşen elmaların sayısı azaldığından ağacın üzerindeki ağırlık arttı. Komşumuz eğer elmalar beslenemezlerse 'yağlı kağıtların üzerinde kurutabileceğimizi' söyledi.
