Sayın Hellmarch,
Sizin mesajınız üzerine konuyu biraz daha okudum ve ne yazık ki net bir bilgiye kavuşamadım. sizde incelerseniz belki bir şeyler çıkarabiliriz.
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx...urceXmlSearch=
den detaylı bakabilirsiniz.
benim anladığım
Alıntı:
ALTINCI BÖLÜM
Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışındaki Yerleşme Alanı Dışında Kalan (İskân Dışı)
Alanlarda Uygulanacak Esaslar
İfraz ve Tevhid İşleri:
Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz.
(Ek fıkra:RG-30/6/2001-24448) 2510 sayılı İskan Kanunu uyarınca hazırlanan Tarımsal İskan Projeleri kapsamında yapılaşma amacı taşımayan tarımsal amaçlı ifrazlarda, yola cephe koşulu aranmaz.
Tevhid işlemlerinde (5000) m2 asgari büyüklük şartı aranmaz.
Yapı Şartları
Madde 63 - (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda bulunan parsellerde; inşaat alanı katsayısı %5 den fazla olmamak, yapı inşaat alanları toplamı hiçbir koşulda (250) m2 yi geçmemek, saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği (6.50) m.yi ve 2 katı aşmamak, yola ve parsel sınırlarına (5.00) m.den fazla yaklaşmamak şartı ile bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabilir.
|
şimdi madde 62 ye göre bakıldığında bu ifraz etmek tabirinin tam olarak ne amaçlı kullanıldığını anlayabilmiş değilim. atıyorum 20 dekarlık alanın parsellenmesi sonrası 5dekardan daha az olmak mı demek yoksa inşaa edilen ev sonrası tarladan kalan alanın 5dekardan aşağı olmaması mı demek. ilki gibiyse sizinde farzettiğiniz gibi 25 m yola cepheli olan her tarlaya %5 ev yapılabilir demek lakin 1dekarlık alana 50m2 gibi bir şey söz konusu. kimisi için yeterli kimisi için yetersiz gelebilecek bir miktar. Saygılar