Merhaba arkadaşlar... işlerimin yoğunluğu nedeniyle bir süredir tartışmaları gecikmeli olarak izliyorum.
Nilüfer yerel GÜndem 21' yöneticilerine birilerine bir arkadaşım aracılığı ile ulaştım. Onlar da daha önce böyle bir proje için değerlendirme yapmışlar.
Ancak bazı nedenlerle bu çalışmanın başarı şansının düşük olduğuna karar vermişler. Teknik terrimleri bilmiyorum yanlış kullanırsam mazur görün.
Çekirdeklerin atılması değil, çimlendirilip şaşırtma yaptıktan sonra bile tutma başarısı yüzde sekiz civarındaymış.
Ve teknik değerlendirme sonunda bu projeyi yapmamaya karar vermişler.
Dediğim gibi benim bu öğrendiklerim dolaylı yoldan ve teknik konuları bilmiyorum.
Hangi amaçla olursa olsun (doğaya katkıda bulunmak, doğayı korumak, çevre bilinci oluşturmak, ağaçlar netin varlığını duyurmak, güzel bir işin ucundan tutmak
vb.) yapacağımız çalışmada var olan çalışmalardan birine katalabiliriz. Toplantı öncesinde arkadaşlardan biri bu grup" GOBİ çölünü bile ağaçlandırır " demişti.
Özellikle bu yıl meydana gelen orman yangınlarında kaybettiğimiz ağaçların yerine yenilerini koymak için bir çalışmaya - ülke genelinde- **** ağaçsız bir bölgenin ağaçlandırılmasına- bölgemizde- ne deriniz.
Bodrumda yanan çamlar örneğin, halep çamıydı galiba, bunları yeniden ülkeye kazandırmaya çalışmak....
bu grubun güzel bir şeyler üretebilecği inancıyla bunları paylaşmak istedim.
ben de sizlerle birlikte elimi taşın altına koymaya hazırım.