View Single Post
Eski 15-09-2015, 18:03   #3714
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yazmanızın üzerinden çok zaman geçmiş, yeni gördüm. Bizde de yılan çoktur, hemen hemen hergün bir tane görürüm. Evin giriş kapısının 4-5 metre ötesinde 1,5 metrelik yılan derisi bulmuşluğumuz vardır. Köpekler de var ama iyi geçiniyorlar herhalde Hepsi hazer yılanı. Ben korkmam ama eşim birden bire karşılaşmaktan hoşlanmıyor. Bu yüzden eşim çizmelerinin konçlarına maşa gibi sıkıştırılan birer küçük çıngırak taktı, yürüdükçe çıngır çıngır ötüyor. Yılanlar da geldiğini anlayıp hiç görünmeden yoldan çekiliyorlar. Yılanların sağır olduğu söylenir ama bir şekilde algılıyorlar.
Sayın MeyveliTepe, son günlerde güzel yurdumuzda yaşananlardan yılanı unutmuştuk, keşke her taraf yılan kaynasa da yurdun dört bir yanında zarar veren, buna sebep olan iki ayaklı yılanlar olmasaydı.

Şimdiye kadar eşim değişik türlerde yılanlarla bahçede çok karşılaşmış. Ben sadece iki kez gördüm. Boz yörük ikinci karşılaştığım yılandı. İlki şeritli engerek. Nedense ondan korkmamıştım. Havalar serinledikçe sanırım daha rahat hareket ederim.

Çizmelere küçük çıngırak iyi fikirmiş fakat çok sık karşılaşmıyorum.

Düzenleyen Sevgi Durul : 15-09-2015 saat 23:34 Neden: Fotoğrafı sileceğimi belirtmiştim.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön