Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Ablacım bahçeye dalasım geldi  . Bu meyveler ne böyle çok güzel görünüyorlar. Kabağı geç ektiğim için hiç kabağım olamadı bu sene. Oysa çok arsız kolay yetişir. Tadı bir başka oluyor, bahçede yetişenin.
Sabah sefası çok güzel olmuş.Zinnialarda rengarenk, harika bir görüntü oluşturmuş. Kolay gelsin ablacım, bahçe kış hazırlıkları derken, baya yoğun günler. Sevgilerimle.
|
Aleydi'cim, buyur gel beraber yiyelim.
Antep fıstıkları olgunlaştıkça toplanıyor.
Aslında bu yıl hava şartlarındaki olumsuzluk meyveleri de etkiledi, önceki yıllar daha güzel ve bol olurdu.
Kabaklarını da tadı tuzu yok, haylan lezzetli bir çeşit fakat pek meyve dökmedi. Şimdi de mantar olmuş, meyvesini büyütemedi. Allahtan ilk iki dev kabağı tohumluk olacak.
Diğer cins büyüyor.
Kış hazırlıkları olanca hızıyla devam ediyor. Biberlerin bazıları kurudu kaldırdık. Bazıları kuruyor.
Bunları da bugün dizdim.
Bizimki biraz da zorunlu hazırlık. Olanları değerlendirmek gerekiyor. Biber ve domateslerle boğuşmaya devam.
