Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola
20 Temmuz 2015' den
Aynı gün hasat edilen 6 farklı erik çeşidi. En üstteki yeşiller son turfanda can erikleri, en alttaki dörtlü sıranın sağ ve sol başındakiler çok sert ve henüz yenemeyecek kadar ekşi-acı bir tada sahip. sol baştan ikinci olgunlaşmış, onun yanındaki puslu-mavi yarı-olgun vaziyette...
Eklenti 574445
Meyvelerini çağlayken can eriği gibi tükettiğimiz bu orta boydaki çeşit olgunlaşınca sarı renk alıp tatlanıyor. Olgun hali sulu ve lokum gibi...
Eklenti 574446
Bu aşısız ufak meyveli olanı bayağı ekşi olsa da çağlayken tüketmek mümkün. O da kızarınca bayağı tatlanıyor. Çok sulu, tam olgunlaştığında bile kabuk kısmını çiğnerken hoş bir ekşiliğe sahip. Marmelat ve pestil yapmak için birebir...
Eklenti 574447
Yine aşısız yabani çöğürden çoğalttığımız Üzüm Eriği... Eylül ayında olgunlaşmaya başlayan, kuru madde oranı çok yüksek, çok iyi bir kurutmalık çeşit
Eklenti 574448
|
*** Sn. heyyamola ;
Bu Lokum Gibi dediğiniz yeşilken can erik olgunlasınca sararan ve yumşayan eriği nasıl değerlendiriyorsunuz ?? .. Bizim Adana Akçatekir deki yaylamızda dedemin ağaçları var çok fazla meyve var olgunlaşıp yere dökülüyor hep ...