Sevgili idris şenol dünkü buluşmamızda da uzun uzun sohbetini ettik. Zaman herkes için aynı, gün 24 saat ama bir koltukta 5-6 karpuz olunca tabii ki taşınması zor oluyor. Birde hesapta olmayan ama karşılaşınca insanın dünyasını yıkan hastalık tı ölümdü gibi önüne geçilemez olaylar çıkarsa her şey alt üst oluyor.
Öbür taraftan çan sıkıcı olaylarda olmuyor değil. Bakın örnek vereyim biz agaclar.net sitesinde TOPRAKSIZ TARIM konusunu 2007 temmuz ayında benim siteye üyeliğimle başlatmışız , birileri çıkıyor Türkiyede ilk defa topraksız tarım yapıldı bunu yapan muçit vs vs diye televizyon programları yapılıyor sene 2011 bir arkadaşımızda kim olursa olsun arkadaş -yönetici , olurmu yahu biz bunu 2007 senesinden beri yapıyoruz demiyor.
Birileri çıkıyor işi oldukça basit teknik kavramlardan uzak çok çok amatörce düzeylere indirgemeye çalışıyor, önemli değil arkadaşlar hiç kendinizi zorlamayın alın bir formül herşeyi besleyin ben öyle yapıyorum çok ta memnunum diyor. Kimse tamam da kardeşim dünyadaki bukadar çalışma boşunamı yapılıyor onca formül var hepsini yan yana koysanız ppm değerleri fark olarak 5-10 ppm i geçmez yani bu kadar ayrıntı ile uğraşılırken işi bukadar hafife almak doğrumudur. Konuyu açtığımızda AMATÖRCE YAPACAĞIZ AMA PROFÖSYONELCE DÜŞÜNECEĞİZ demiştik.
Biz bu işe gönül eğlemek değil tarım ülkesi olan memleketimizin tarımsal seviyesini yükseltmek diğer ülkeler seviyesine çıkartmakta katkımız olsun diye uğraşıyoruz. Yine birileri kalkıyor torbanın üstündeki etiket değişik, ama ayni gübreyi bu şu bitki için bu şu bitki için diye pazarlayan çalışıyor. hemde kaç firma.
Peki arkadaşlar lütfen söyleyin artık gübrenin ne olduğunu biliyoruz. Kullandiğımız gübrelerin hepsi ama hepsi beyaz renkli tozlardır. Hiç bir arkadaşımız çıkıp ALAH ALAH bu nasıl gübre acaba yeşilimsi sarımsı sanki 20-20-20 kompoze gübresine benziyor demiyor. İşte bunun gibi sayın idris şenol bu olaylar insanın şevkini kırıyor. Ama öbür taraftan yine site arkadaşlarımızdan bir çok kişinin seralar yapıp bu işe profösyonelce devam ettiklerini bilmenizi isterim. Site deki faaliyetin belki yavaşlamasının sebebi arkadaşlarımızın seralarıyla uğraşmaktan siteye vakit ayıramamaları olabilir. Ama mutlu eden bir şey varsa konu yani TOPRAKSIZ TARIM konusu gün geçtikce yaygınlaşıyor büyük bir hızla ilerliyor. Gelecekten umutluyum.
Arkadaşlarımdan ricam odur ki işi biraz daha profösyonelce düşünmek işin hassasiyetini kavramaya çalışmaktır. Ben uzun uzun yazmayı hiç sevmem önce kendim sıkılırım sizleride sıkmayayım ama bunun gibi çok konu var, inşallah bir başka sohbete. Herkese Selamlar sevgiler.
|