View Single Post
Eski 10-09-2015, 21:04   #342
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Ben Yıldıza sürekli 2-3 sulamada bir enzim verdim ve hiç besin takviyesi kullanmadım, haddinden fazla tomurcuklandı aslında ama tüm gün güneş altında duruyordu zavallım, çiçek açabilmiş olan 6-7 tomurcuğu dışında hepsini daha küçücükken döktü.

Sulama sıklığını ve miktarını tutturamadığımı sanmıştım, oysa sorun güneşle ilgiliymiş, güneşten biraz uzaklaştırınca tomurcuk kayıpları sona erdi.

Bence enzim vermekten korkmayın...

(Prensese ise uzun süre küs kaldım, bilerek... 'Çiçek açmazsan, en azından tomurcuk göstermezsen seninle konuşmayacağım' dedim ve 2 ay kadar da buna uygun davrandım. Hatta işi öyle abartmıştım ki yanından geçerken koluma yaprağı değse 'dokunma bana, ben seninle konuşmuyorum' diye trip atıyordum. Sonra küs kalmama dayanamadı ve tomurcuklanmaya başlayıverdi...

Kızmak kar etmiyorsa bence bu yöntem de aklınızda bulunsun )

Bunu öğrendiğim iyi oldu, bundan sonra korkmadan enzim vereceğim artık.

Çiçek açmama konusunda güneşle alakalı olacağı da hiç aklıma gelmedi, aslında benim kiler ikindiden sonra güneş almaya başlıyorlar ama etkilenirler mi bilemiyorum.

Prensese küsmeniz işe yaramış, bazen bu gibi durumlar gerekiyor galiba
bazen ben de tehtit ediyorum, hem severim hem döverim hesabı.

Bazen çocuklarım mış gözüyle baktığımda çok rahat kızabiliyorum ama bazen de torunum muş gibi gözüyle bakarsam işte o zaman hiç kıyamam, mesela prensese torunum gözüyle bakardım her halde

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön