20 Temmuz 2015' den
Aynı gün hasat edilen 6 farklı erik çeşidi. En üstteki yeşiller son turfanda can erikleri, en alttaki dörtlü sıranın sağ ve sol başındakiler çok sert ve henüz yenemeyecek kadar ekşi-acı bir tada sahip. sol baştan ikinci olgunlaşmış, onun yanındaki puslu-mavi yarı-olgun vaziyette...
Meyvelerini çağlayken can eriği gibi tükettiğimiz bu orta boydaki çeşit olgunlaşınca sarı renk alıp tatlanıyor. Olgun hali sulu ve lokum gibi...
Bu aşısız ufak meyveli olanı bayağı ekşi olsa da çağlayken tüketmek mümkün. O da kızarınca bayağı tatlanıyor. Çok sulu, tam olgunlaştığında bile kabuk kısmını çiğnerken hoş bir ekşiliğe sahip. Marmelat ve pestil yapmak için birebir...
Yine aşısız yabani çöğürden çoğalttığımız Üzüm Eriği... Eylül ayında olgunlaşmaya başlayan, kuru madde oranı çok yüksek, çok iyi bir kurutmalık çeşit
