View Single Post
Eski 08-09-2015, 22:04   #2
flying dragon
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2014
Degerli arkadaslar,

cumartesi gunu seranin tabanini hazirlayacagim. Bugun seranin tabanini tasarladim ve basit bir plan cizdim. Oncelikle kenarlari kazip, seranin tam oturacagi sekilde ve 20 cm topragin uzerinde kalacak sekilde izolasyon malzemesini yerlestirip izolasyon kopugu ile sabitleyecegim. Daha sonra ortasina 50 cm derinliginde bir yol kazicam ve oradan cikan topragi kenarlara yigarak ekim alanini yerden yukselticem. Daha sonra kapinin oldugu yere bir basamak yapip tas doseyecegim. Bu tabanin kabaca plani;

Name:  Dvw5aAO.jpg
Views: 1303
Size:  20.5 KB

Umarim drenaj yeterli olur, drenaji daha iyi hale getirmek icin topragin altina kaya ve cakil parcalari koymayi dusundum ama tek basima altindan kalkabilecegim bisey degil sanirim. Aklima henuz daha pratik bi bilgi gelmedi, bu is icin kucuk bir buldozer kiralayip tum tabani kazmak hem masrafli hem de zor olur. Yabani ot gelisimini de onlemek icin bir care bulmam lazim, bu konuda tam bir karar veremedim. Belki duzenli olarak temizleyerek veya ekimden once kuvvetli bir herbicide ile yabani ot tohumlarini oldurerek onune gecebilirim ama bu da iki hafta boyunca ekim yapamayacagim anlamina geliyor. Fidelerin kis abstirmadan guclenmeleri lazim. Capa, ekim gibi islemleri zorlastiracagi icin topragin uzerini agac kabuklari ile veya plastik/tekstil mulch ortusu ile ortmeyi dusunmuyorum. Bu konu hala bir muamma benim icin anlayacaginiz.

flying dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön