Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Yazmanızın üzerinden çok zaman geçmiş, yeni gördüm. Bizde de yılan çoktur, hemen hemen hergün bir tane görürüm. Evin giriş kapısının 4-5 metre ötesinde 1,5 metrelik yılan derisi bulmuşluğumuz vardır. Köpekler de var ama iyi geçiniyorlar herhalde  Hepsi hazer yılanı. Ben korkmam ama eşim birden bire karşılaşmaktan hoşlanmıyor. Bu yüzden eşim çizmelerinin konçlarına maşa gibi sıkıştırılan birer küçük çıngırak taktı, yürüdükçe çıngır çıngır ötüyor. Yılanlar da geldiğini anlayıp hiç görünmeden yoldan çekiliyorlar. Yılanların sağır olduğu söylenir ama bir şekilde algılıyorlar.
|
Çene altlarında, başları yerdeyken topraktaki titreşimleri algılamasını sağlayan bir tür organ mevcutmuş. Çıngırağın titreşimi çizmeye, oradan da toprağa geçiyor olabilir (?)
Bilhassa gece vakti arazide yürümem gerekirse ayaklarımı yere hızlıca vurarak yürüyorum ki büyükbaş bir hayvan olarak düşünsünler beni, ezilmemek için kaçsınlar yolumdan

Bizim buralarda da gündüzcü hazer yılanları çok, alıştık onlara ama yaz aylarında gececi olan engerekler de mevcut.