View Single Post
Eski 06-09-2015, 11:58   #28
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanımeli Mesajı Göster
Merhaba sn taslı bahce. Cok ilginc gercekten tohumlari ozellikle Kendim birbir ayiklayip hazirladim. Ama yine burdurdan gelen baska tohumlarimda vardı kendim için ayirrirken araya karismis olabilir. Cinsi konusunda bilgim yok yalniz tum tohumlar anactir,cok yilliktir, hibrit degildir. Sizede degisiklik olmus. Umarim sisteminizi bozmamistir. Tadida guzeldir umarim.
Yok yok, bozmadı sistemimizi; sürprizler hoşumuza gidiyor

Bu arada, yine Burdur Yerli domateste birbirinden farklı iki tip meyve daha var. Biri kırmızı, diğeri pembe bir çeşit.

Pembe olanı bu sıralar 1 kg'ı geçen meyveler veriyor ve formu da bendeki diğer çok iri pembelere ve kırmızılara nispeten düzgünce, üstelik verimli, hastalık filan da görülmedi. Önümüzdeki yıl bilhassa pembe olanı ana çeşitlerden biri olarak çoğaltmaya karar verdim.

Sizin tohum aldığınız domatesler pembe miydi, kırmızı mıydı?

Patates yapraklı olan da çok verimli çıktı. önümüzdeki yıl izole bir ortam da tekrar yetiştireceğiz; bakalım aynı özellikleri -yaprakların şekli dahil- gösterebilecekler mi(?) Birkaç nesil aynı özelliklerini sürdürebilirse standartlaşmış yeni bir çeşidimiz olabilir

Aşağıdaki fotoğrafta bu pembelerden en irisi görülüyor; 1.150 gr.

Name:  DSC_2003.jpg
Views: 902
Size:  45.6 KB

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön