View Single Post
Eski 06-09-2015, 10:45   #1042
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Melisa soğuklara dayanmaz, akşam ezanıyla kokusunu salmaya başlar. Birkaç kök iki apartmanın arasında vardı teyzemlerde, gece yarılarına kadar kokusu etrafı boyardı.

Kışın ne yapacağımı şimdiden kara kara düşünüyorum Sn TCM. Öyle çok çiçeğim var ki. Odaya da sığmıyacak. Geçen sene sırf onlar için misafir odasını ısıttım. Bahçeye sera yapalım diyorum eşime, sera bile olsa soğuklara dayanamazlar. Bazıları da ev ortamını sevmiyor. Eve aldıklarımında çoğunu yaşatamadım. Bol bol tohum toplamaya başladım. Yalnız sarmaşık gibi türleri tohumdan yetiştirdim. Yaz sonunda ancak çiçeklendiler. Her yıl yetiştirmenin bir mantığı yok. Bundan sonra iklime uygun bitkileri seçmem gerekiyor. Gönül Sellukayı, yıldız çadırınıda yetiştirmek istiyor.

Mesela sardunya eve aldıklarımın yarısını yaşatabildim. Saksılar baya sulanmıştı. Sanırım ev ortamında çürüdüler. Bu yıl daha dikkatli olacam bu konuda. Sardunyaları söküp gazeteye sarıp öyle saklayın diye okumuştum. Bu yıl bir kaç tanesini öyle denemek istiyorum. Bunu yapan arkadaşlarımdan, başka önerilerde olabilir,bekliyorum. Teşekkür ederim, kokusu gerçekten çok güzel melisanın, adeta parfüm gibi.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön