Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Tomurcuklarının aldığı durumdan dün ezan çiçeğinin açacağını anlamıştım. Nedense aklımda akşam ezanında açacağı yer etmiş. Akşam ezanı sırasında fotoğraf makinası ile terasta bekledim. Açmadı bizim ezan çiçeği. Hım yarın akşam açacak sanırım, diye içeri girdim.
Gece giriyorum, çıkıyorum açan eden yok. 02:00 gibi hava almaya çıkmıştım. Karanlıkta çiçeğin üzerinde bir ağarmışlık fark ettim. Işığı açmamla hayretler içinde kaldım. Bizim ezan çiçeği gece yarısı açmış. Diğer tomurcukları yine akşam ezanı sırasında takip edeceğim.
Eklenti 573927
Eklenti 573928
|
Çok ilginç bir durum. Bir gün bahçede çalışırken akşam ezanı okunmaya başladı. Biraz önce kapalı olan çiçeklerden bir kısmı ben onları izlerken açıldılar. Muhtemelen çiçeklerinin açılması tam hava kararırken oluyor. Sizdeki çiçeğin durumu ilginç. Tabi yeni açmaya başlayınca ilk gözleminiz. İzlemeye devam ederseniz ne zaman açtığı belli olur.
Benim gözlemlediğim sizdeki çiçeğin renkleri biraz bana canlı gibi geldi. Bende olanlar daha soluk renkteler. Belki başka bir varyasyon olabilir. Oenothera fruticosa ilk ihtimal.