Bu ilaç kendim bulmadım japan bir amcam var ondan ögrendim.
Krizanten (kasım patı) veya pelin otu yaprak sap herşeyi toplanip 5 kilo onları ince ince doğruyorum onları bir kovaya sıkı bir şekilde yerleştiriyorum yaprakların üstünede ağır bir taş yerleştiriyorum ve kovaya 2 litre ılık su koyuyorum ve bir çay bardağında erittiğim kuru mayayı kovaya ilave ediyorum. Sonra kovanın ağızına bir bezle örtüp kapağını kapatıyorum. Duruma göre 15 20 gün bekletiyorum ara ara kontrol ediyorum simsiyah bir öz oluşuyor kovada. Sakın elinizi o sıvıya sokmayın çok pis kokuyor ve elinize siniyor koku kötü. Bu sıvıyı tülde süzüp sıvıyı başka şişeye alıyorum. Posayı atıyoruz. Bu sıvıdan 1 çay bardağına 1 litre su ilave edip pompayla bitkilere kullanıyorum. Bu tırtıl, sümüklü böcek, siyah bitlere kullandım işe yaradı. Ama 5 günde bir kullanmak şart bu sıvıyı elde etmek zor ve çok sık kullandığınız için çabuk bitiyor bende bu sıvıdan 1 yemek kaşığı 1 çay kaşığı dentis ilacından koyup 5 litre suya ilaç yapıyorum. En son yaptığım karışımdaki amacım sıvıyı uzun süre kullanmak ve kimyasal oranını minimuma çekmek açıkcası bu karışım daha uzun süre koruma sağlıyorum.
|